spalanie średnie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gizin
    Classic
    • 2007
    • 32

spalanie średnie

Moja niunia jest z 2003 roku i z tyłu niestety mam bębny zamiast klocków .Ostatnio zaczęły z tamtąd dochodzic dziwne odgłosy jakby okladziny sie kończyły . Mam przejechane 60 tysi , jeden kolega mechanik powiedział że jeszcze nie powinny okładziny polecieć i że może to być tylko pył
    Pytanko , czy sa tam jakieś czujniki co pokazują końcówke okładzin??
    Nie oczekuje odpowiedzi w stylu - rozbierz i zajrzyj :P
  • jotka
    Drive
    • 2006
    • 66

spalanie średnie

Witajcie
    Gdy kupiłem O1 na początku września, przez około 3 tys miałem średnie spalanie w okolicach 7,5 - 8. Teraz co bym nie robił, komp pokazuje mi na tym drugim pomiarze (sumarycznym od ostatniego reseta) kurcze około 9-10. Czy to norma - zrobiło się chłodniej, czy po prostu takie rzeczy są normalne dopóki silnik nie przejedzie tych powiedzmy kilka tysięcy więcej? W sumie teraz praktycznie jeżdżę po mieście, ale dawniej również było 90% miasto.
    zaczynam się martwić :shock:

to zdrówka

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A ile wychodzi z tankowania, bo komputer komputerem, a zycie zyciem

Jak bedziesz mial 10-15kkm po pierwszym przegladzie itd to wtedy dopiero mozna zaczac mierzyć ile tak naprawdę auto pali.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• paf
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3140

jotka, w AXR na początku faktycznie dzieją się lekkie cuda - potem się nieco normalizuje
        ale pamiętaj że sprawdzanie spalania "w mieście" jest zupełną loterią - zwróć uwagę co się dzieje po odpaleniu auta przez kilka minut na postoju ze spalaniem średnim, nie patrz na chwilowe bo bedzie w l/h tylko średnie w l/100km

rośnie i rośnie - wystarczy postać pare zmian świateł w korkach i już spalanie średnie ma sie bardzo mało do rzeczywistości

tak więc keep cool - sprawdzaj spalanie w trasie miastowym się nie przejmuj bo kompy w O1 po lifcie a na pewno w AXRowych silnikach w mieście pokazują bzdety przy dłuższym staniu w korkach... aha a po jakimś czasie gdzieś koło 10kkm spalanie powoli się normalizuje ogólnie - tak było u mnie

Komentarz

• -Piotr-
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1018
          • Octavia III (5E3)
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
          jak bedziesz mial 10-15kkm po pierwszym przegladzie itd to wtedy dopiero mozna zaczac mierzyć ile tak naprawdę auto pali
          Coś w tym musi być, bo spalanie w mojej Octavii cały czas ma tendencję zniżkową Obecny stan licznika to ok. 14 kkm.
          O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
          KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
          O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez jotka
            kurcze około 9-10
            mój komputer takich liczb nie widział nigdy , ale tak jak chłopaki mówią musisz poczekać i dopiero po pierwszym przeglądzie 15kkm powinno realnie mierzyć
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

Pracuję...